Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

Nem volt magyar munkás a gyárban, vietnámiak és ukránok dolgoztak

2023.01.06

 Néhány hete robbant ki a botrány a helyi városvezetés és az ellenzék között, mikor felmerült a kérdés, „vajon honnan érkezik a munkaerő a BMW gyár építési területére”.A tervek szerint több ezer külföldi (török és pakisztáni) munkavállaló jön majd Debrecenbe, hogy aztán beláthatatlan ideig az építkezés mellett éljenek úgynevezett konténer városokban.
Csak, hogy az arányokkal tisztában legyünk: a Hajdú-Bihar megyében található 82 település közül 38-nak kevesebb mint 2000 fő a lakossága. 

 

Az Európai Bizottság egy "szolidaritási mechanizmussal" elvenné a vásárolt földgázt

2023.01.06

 . A javaslat 2023 januárjától egy úgynevezett szolidaritási mechanizmus alkalmazására kényszerítené a tagállamokat, miszerint veszélyhelyzetben át kell adniuk a szomszédos, nehéz helyzetben lévő tagállamnak a tárolóikban lévő földgázt.

 

A bolgár Tervel kán, Európa megmentője

2023.01.06

 „Az európai kereszténység védelmében két történelmi személyiséget kell megemlíteni. A bolgár Tervel kánt, aki 718-ban szabadította fel Konstantinápolyt az arab ostrom alól, illetve Martell Károlyt, aki francia területen 732-ben a poitiers-i csatában futamította meg az arab hódítókat”

 

Petőfi unokaöccse hazatért Szibériából…

2023.01.06

 A következő szibériai 1849-es magyar hadifogoly történetét éppen az Új Tükör 1988. január 31-i számában írta le Kubinyi Ferenc.

 

A brüsszeli “atombomba” újra felverheti az energiahordozók árát

2023.01.07

 Szlovákiában már kongatja vészharangot a Slovalco és a kassai vasmű is.   Ha Brüsszelnek az a célja, hogy kiűzze a kontinensről a befektetőket, gyártókat és üzemeket (egyszóval a munkáltatókat), akkor ebbe tökéletesen illeszkedik ez az intézkedés, ami az energia drágulását és az energiaállátás bizonytalanságát újabb intézkedéssel súlyosbítja.

 

A nap és szélerőművek energiájának kötelező átvétele miatt, csökkenteni kell a Paks teljesítményét

2023.01.15

 A Paksi Atomerőmű egyes visszaterheléseiben más tényezők is szerepet játszottak. A hazai rendszerirányító, a MAVIR egyik közleménye kiemeli, hogy a karácsonyi időszakban például a német szélerőművek termelése és más országok többlet megújuló termelése miatt nagyobb mennyiségű és olcsóbb zöldáram „kereste a helyét”. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az egyes országok „kényszerexportja” miatt is szükségessé vált az erőművek leszabályozása. 

 

Az USA kivonja Szlovákiából a Patriot légvédelmi rendszereit

2023.01.15

  Az USA kivonja Szlovákiából a Patriot légvédelmi rendszereit. A németországi támaszpontjára viszi, és mivel ez az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállítmányok elosztóközpontja, a folytatás világos.   

 

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók